Chem-Dry Halı Temizleme ve Koltuk Temizleme Tüyoları
Halı ve koltuk temizliği noktasında hiç şüphesiz üzerinde durulması gereken birçok faktör vardır ve bu faktörlerin her biri siz değerli müşterilerimizin halı ve koltuklarında aradığı hijyen seviyesini yakalayabilmesi adına ayrı bir önem arz eder. Chem-Dry olarak, ‘Halı ve koltuk temizliği nasıl yapılır ?‘ sorusunu temel alarak yaptığımız çalışmada, sizlere ev ve işyerlerinizde aradığınız hijyeni yakalayabilmeniz adına 6 önemli tüyo önerisinde bulunduk.
Düzenli olarak mutfak tezgahınızı temizleyin
Halı ve koltuk temizliği notkasında üzerinde durulması gereken ilk faktör; mutfak tezgahlarının sürekli olarak takip altında tutulmasıdır. Tezgahlar sadece yemeklerin hazırlandığı yer değildir, aynı zamanda havaya karışan kir, toz, bakteri ve alerjenlerin sıklıkla mekanlarından biridir. Eğer Granit veya Fayans bir tezgahınız varsa, en doğru olanı hafif bir temizleyici kullanıp derzlerin yenilenmesini, tazelenmesini sağlamaktır. Derzler zamanla özelliği yitirebilir ve derzleri sürekli yenilenmiş olarak tutarsanız bakterilerin Taşın veya Fayansın gözeneklerinn içine girmesini engellemiş olursunuz.
Halı ve Kilimleri temiz tutun
Halınızın ömrünü uzatmak ve görünümünü güzelleştirmek için düzenli haftada en az bir kez halınızı vakumlayınız, Vakumlarken HEPA Filtreli veya Mikrofiltre sistemli bir elektrikli süpürge tercih ediniz. Bununla birlikte halı yıkama ve temizleme de dikkatinizi çekmek istediğimiz bir nokta, vakumlama halının yüzeyindeki kirleri ve tozları alırken halının içine fiberlerine işlemiş muhtemel bakteriler, alerjenler, Pet hayvan idrarı, partiküllü kirler, günlük kir ve tozlar olabilir. Bu Toksinler ev sahiblerine görünmezler fakat hoş olmayan koku, istenmeyen sağlık sorunlarının, Alerji semptonlarının kaynağı olabilirler. Vakumlama ve düzenli temizleme halının temiz kalmasında yardımcı olur, fakat basitçe söylemek gerekirse yetersiz kalır. Bu yüzden Çevre Koruma Ajansı (EPA) halıları yılda en az bir defa profesyonel halı yıkama yaptırılmasını tavsiye eder, Çocuklu ve/veya Pet hayvanlı evlerde ise halı temizleme hizmetini yılda iki ila üç defa. Evcil hayvanlı ev sahiplerine idrar bulmada ve giderilmesi sürecinde etkili temizleme hizmeti sunan profesyoneller bulmalarını tavsiye ediyoruz. Halı ve kilimlerinizdeki mikropları maksimum miktarda yok etmek için, bakterileri öldürüp yok etmek için halı temizleme işleminin doğal bir dezenfektan eklenerek yapılmasını gerektirir. Aynı şekilde halının daha kolayca uzun süre temiz kalmasını sağlamak için halının fiberlerinin etrafında koruyucu bir tabaka oluşturan protectant bir koruyucu eklemek, halı ve koltuk temizliği ile aranan hijyen düzeyinin yakalanmasında önemli bir rol oynayacaktır.
Döşemeli Mobilyalarınızı unutmayın
Çoğu insan halı ve kilimlerinin yıkanmasına önem vermekte fakat döşemeli mobilyalarını unutmaktadır, halbuki her gün zamanlarının önemli bir kısmını evlerindeki koltuklarda ve kanepelerde geçirmekte, bu durum da halı ve koltuk temizliği noktasında döşemeleri kritik bir aşama haline getirmektedir. Tezgah ve halılarda olduğu gibi aynı şekilde toz, kir, alerjen partikülleri döşemeli mobilyalarınızda da mevcuttur. Döşemeli Mobilyalarınızı vakumlamak halıyı vakumlamak kadar önemlidir. Özelikle yoğun olarak kullanılan oturma odalarında. Döşemeli mobilyalarınızı iki haftada bir vakumlamanızı ve yılda en az bir defa profesyonel bir temizlik yaptırmanızı tavsiye ederiz.
Evdeki en çok dokunulan noktaları Sterilize edin
Popüler “Önemli Noktalar” kapı kolları, tuvalet kolları, musluk ve ışık anahtarları. Bu bölgeleri sterilize etmek için birkaç dakika ayırmak, özellikle misafirlerden önce ve sonra mikropların yayılmasını uzun süre önleyecektir. Mikropların yayılmasını önleyici yollardan önemli bir noktada, gün içerisinde düzenli olarak ellerinizin yıkanmasında ihtiyatlı olmanızdır. kolay ve rahat olmasını sağlamak için evde çok kullanılan yerlere el dezenfektanı koyabilirsiniz.
Girişlere kapı paspası veya küçük halı seriniz
Girişlere kapı paspası ve halı küçük halı sermeyi unuturuz fakat bunlar kirleri ve tozları yakalayarak eve girmesini önlemede büyük rol oynarlar. Günümüzde çok kullanılmamalarının sebebi sert yüzeylerin halı ve kilimlerden daha sağlıklı olduğu bilinen yanlış kanıdır. fakat bu şekilde değildir. Gerçek; halı ve kilimler birer filtre görevi görerek kir, toz ve alerjenleri yakalayarak onların havaya karışmasını ve ev içerisinde yayılmasını önlerler. Sert yüzeylerde, bu partiküller yerleşir ve yerleştikleri bölgede bir aktivite veya trafik olduğunda kolayca uçuşarak havaya karışırlar. Kapı paspasları ve küçük giriş halıları istenmeyen sağlıksız partiküllerin evinizin derinliklerine girmesini engellemede. Ve havaya karışıp aile bireylerine yayılmasını önlemede etkili ve pahalı olmayan bir yoldur.
Havalandırma, ısıtma ve soğutma filtrelerinizi kontrol edin ve değiştirin
‘Halı ve koltuk temizliği nasıl yapılır ?‘ sorusu çerçevesinde değinilmesi gereken son nokta; klima ve ısıtıcı gibi havalandırma filtrelerinin temizliğinin takibidir. Soğuk kış aylarında evinizi sıcak tutmak için klimalar ve ısıtıcılar hayati önem taşırken, kir, toz ve diğer istenmeyen partiküllerin evinizin içerisinde uçuşmasını önlemek için hava filtrelerini değiştirmek önemlidir. Filtre Kutusunda ve kullanma kılavuzunda belirtilen zaman aralıklarına uyarak filtreleri değiştirmenizi tavsiye ederiz. Bir sonraki filtre değiştirme tarihini kendinize hatırlamak için değiştirdiğiniz tarihi ve sonraki değiştirme tarihini yazın. Üretici tavsiyelerini dikkate alarak sonraki değiştirme tarihini hatırlamak için bir diğer yöntemde online olarak randevu takviminizden kendinize davetiye göndermenizdir.